ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η καλή στοματική υγιεινή βελτιώνει την ανάρρωση μετά από καρδιακή προσβολή!
Η καλή στοματική υγιεινή μπορεί να βοηθήσει στην ανάρρωση μετά από οξεία καρδιαγγειακά επεισόδια όπως η καρδιακή προσβολή και η αορτική ανατομή, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας (ESC), η οποία αναφέρει μια πρόσφατη μελέτη σε ποντίκια που διαπίστωσε ότι τα βακτήρια που προκαλούν την ασθένεια των ούλων μειώνουν επίσης την επούλωση των αιμοφόρων αγγείων.
Ανάρρωση μετά την εξαγωγή φρονιμίτη: Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε!
Η εξαγωγή φρονιμιτών είναι μία από τις πιο συνηθισμένες οδοντιατρικές επεμβάσεις. Μπορεί να χρειαστούν έως και 2 εβδομάδες για να αναρρώσει κανείς πλήρως μετά την εξαγωγή ενός φρονιμίτη. Η σωστή φροντίδα της πληγής, ωστόσο, μπορεί να σας βοηθήσει να αναρρώσετε πιο σύντομα.
Η κακή οδοντική υγεία αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη!
Η σχέση του διαβήτη με την οδοντική υγεία έχει διερευνηθεί στα πλαίσια πολυάριθμων μελετών και σύμφωνα με τους ερευνητές των Η.Π.Α., η σχέση μεταξύ του διαβήτη της περιοδοντικής νόσου και της οδοντικής τερηδόνας είχε ήδη προταθεί από τη δεκαετία του 1930. Σε μια αφίσα, η οποία παρουσιάστηκε στην πρόσφατη ετήσια συνάντηση της Εταιρείας Endocrine, οι ερευνητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους, της οποίας κύριο συμπέρασμα ήταν ότι οι οδοντικές νόσοι μπορεί να προηγηθούν της εξέλιξης του διαβήτη.