ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η νέα Οικονομία έχει αλλάξει την Οδοντιατρική με αυτούς τους τρόπους!
Η οδοντιατρική περνάει εκθετικές αλλαγές. Ίσως να μην υπάρχει κανένα άλλο γεγονός τα τελευταία 100 χρόνια που να είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο στην οδοντιατρική από την πρόσφατη οικονομική κρίση.
Ενθαρρύνετε τα παιδιά να βουρτσίζουν τα δόντια τους με αυτούς τους αποτελεσματικούς τρόπους!
Αμέσως μόλις αρχίσουν να ανατέλλουν τα νεογιλά δόντια (σε ηλικία περίπου 6 μηνών), οι γονείς πρέπει να αρχίσουν να τα φροντίζουν, βουρτσίζοντάς τα καθημερινά. Ωστόσο, μερικοί γονείς πιστεύουν ότι τα νεογιλά δόντια δεν είναι σημαντικά επειδή λίγο αργότερα θα αντικατασταθούν από τα μόνιμα. Αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς αν τα νεογιλά δόντια δεν φροντίστουν σωστά τα παιδιά μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στη μάσηση και την ομιλία.
Οδοντίατρος – ρομπότ ολοκληρώνει την πρώτη επιτυχή επέμβαση χωρίς ανθρώπινη βοήθεια!
Ένα ρομπότ πραγματοποίησε την πρώτη οδοντιατρική επέμβαση χωρίς καμία ανθρώπινη βοήθεια, τοποθετώντας επιτυχώς τα εμφυτεύματα σε έναν ασθενή στην Κίνα.
Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να βουρτσίσεις τα δόντια σου;
Σύμφωνα με μελέτη διαπιστώθηκε ότι οι συμβουλές σχετικά με το πότε είναι καλύτερο να βουρτσίζουμε τα δόντια μας είναι κάπως .... ασυνεπείς.
Προστατεύστε το χαμόγελό σας με τις σωστές βιταμίνες και μέταλλα
Όλοι γνωρίζουν ότι η κατανάλωση ενός καλού συνδυασμού βιταμινών και μετάλλων είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική μας υγεία, αλλά πόσοι γνωρίζουν ότι αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι εξίσου απαραίτητα για την στοματική μας υγεία και το χαμόγελό μας;
Γιατί η απλή οδοντόβουρτσα δεν είναι αρκετή;
Όταν σκεφτόμαστε την υγεία των δοντιών και των ούλων μας, αυτά που έρχονται πρώτα στο μυαλό μας είναι μια απαλή οδοντόβουρτσα, μια καλή τεχνική βουρτσίσματος και κάποια οδοντόκρεμα που να περιέχει φθόριο.
H STELLADENT θα παραμείνει κλειστή τον Αύγουστο
Καλές διακοπές!
Νέα έρευνα βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας στα παιδιά!
Όταν μιλάμε για οδοντιατρική φροντίδα, τότε η προτεραιότητα στη λίστα μας είναι η πρόληψη. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας στις Η.Π.Α., το biofilm ενδεχομένως συντηρεί συστηματικές και λειτουργικές πληροφορίες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ακρίβεια της Οδοντιατρικής όσον αφορά στην πρόληψη της τερηδόνας στα παιδιά.
Τι κοινό έχουν η περιοδοντίτιδα και η στεφανιαία νόσος;
Μια μετα-ανάλυση, η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί στο EuroPerio9 διαπίστωσε ότι η περιοδοντική και η στεφανιαία νόσος μοιράζονται μια κοινή γενετική βάση.
Η καλή στοματική υγιεινή βελτιώνει την ανάρρωση μετά από καρδιακή προσβολή!
Η καλή στοματική υγιεινή μπορεί να βοηθήσει στην ανάρρωση μετά από οξεία καρδιαγγειακά επεισόδια όπως η καρδιακή προσβολή και η αορτική ανατομή, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας (ESC), η οποία αναφέρει μια πρόσφατη μελέτη σε ποντίκια που διαπίστωσε ότι τα βακτήρια που προκαλούν την ασθένεια των ούλων μειώνουν επίσης την επούλωση των αιμοφόρων αγγείων.
Ανάρρωση μετά την εξαγωγή φρονιμίτη: Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε!
Η εξαγωγή φρονιμιτών είναι μία από τις πιο συνηθισμένες οδοντιατρικές επεμβάσεις. Μπορεί να χρειαστούν έως και 2 εβδομάδες για να αναρρώσει κανείς πλήρως μετά την εξαγωγή ενός φρονιμίτη. Η σωστή φροντίδα της πληγής, ωστόσο, μπορεί να σας βοηθήσει να αναρρώσετε πιο σύντομα.
Η κακή οδοντική υγεία αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη!
Η σχέση του διαβήτη με την οδοντική υγεία έχει διερευνηθεί στα πλαίσια πολυάριθμων μελετών και σύμφωνα με τους ερευνητές των Η.Π.Α., η σχέση μεταξύ του διαβήτη της περιοδοντικής νόσου και της οδοντικής τερηδόνας είχε ήδη προταθεί από τη δεκαετία του 1930. Σε μια αφίσα, η οποία παρουσιάστηκε στην πρόσφατη ετήσια συνάντηση της Εταιρείας Endocrine, οι ερευνητές παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης τους, της οποίας κύριο συμπέρασμα ήταν ότι οι οδοντικές νόσοι μπορεί να προηγηθούν της εξέλιξης του διαβήτη.
Παιδοδοντία: Πώς να διαχειριστείτε τη συμπεριφορά των ασθενών και των γονιών
Η θεραπεία των παιδιών μπορεί να είναι απαιτητική αλλά τελικά ποιος μπορεί να διαφωνήσει ότι η ανταμοιβή ενός υγιούς, παιδικού χαμόγελου είναι μεγάλη; Φανταστείτε ένα ανήσυχο παιδί με τη συνοδεία των γονιών του, το οποίο έρχεται στην κλινική σας για πρώτη φορά και αντιμετωπίζει το νέο περιβάλλον με νευρικότητα. Οι γονείς καθησυχάζουν το παιδί τους, ενώ η ομάδα σας το χαιρετά με ένα φιλικό χαμόγελο και το συνοδεύει στον χώρο της εξέτασης.
Ορισμένοι μη καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του στόματος
Οι μη καπνιστές με προκαρκινικές βλάβες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του στόματος σε σχέση με τους καπνιστές, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Επιστήμονες αναπτύσσουν μικροσκοπικούς αισθητήρες για τα δόντια που εντοπίζουν ό,τι τρώμε!
Ασύρματη παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο θα μπορούσε να ενισχύσει την ακρίβεια στη σχέση μεταξύ διατροφής και υγείας. Επιστήμονες στο Tufts University School of Engineering ανέπτυξαν μικροσκοπικούς αισθητήρες, οι οποίοι όταν τοποθετηθούν στο δόντι, μπορούν να επικοινωνούν ασύρματα με μια κινητή συσκευή και να μεταδίδουν πληροφορίες σχετικά με την πρόσληψη γλυκόζης, αλατιού και αλκοόλ.
Το φθόριο κατατάσσεται επισήμως ως νευροτοξίνη στα κορυφαία ιατρικά περιοδικά του κόσμου!
Τα αποδεικτικά στοιχεία για τις αρνητικές επιπτώσεις του φθορίου στην υγεία μας έχουν αυξηθεί με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Οι άνθρωποι ελπίζουν ότι η ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το φθόριο θα έχει ως αποτέλεσμα την αφαίρεση του φθοριούχου νατρίου από την παροχή νερού σε παγκόσμιο επίπεδο.
10 λανθασμένες οδοντιατρικές πρακτικές (και πώς να τις διορθώσετε)
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από κάποιον που έρχεται στη ζωή σας για να σας πει ότι κάνετε τα πράγματα λάθος. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, μια τέτοια κριτική δεν είναι τίποτα λιγότερο από την πραγματικότητα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε τα πράγματα σωστά.
Χρειάζεται να πετάξεις την οδοντόβουρτσα σου μετά από ένα κρυολόγημα;
Η εποχή της γρίπης δεν έχει φτάσει ακόμη στο αποκορύφωμά της, αλλά η απολύμανση του νοικοκυριού για την αποφυγή της ασθένειας είναι απαραίτητη. Τι γίνεται βέβαια αν έχεις ήδη κολλήσει; Χρειάζεται να πετάξεις την οδοντόβουρτσα σου;
Ανακάλυψη με ελληνική σφραγίδα: Συσκευή χρησιμοποιεί μπλε φως για να σκοτώσει τα παθογόνα μικρόβια στο στόμα!
Η Photomedics, μια εταιρία τεχνολογίας για τη στοματική υγεία που εδρεύει στο Ινστιτούτο Forsyth, έχει αναπτύξει και σχεδιάσει μια λειτουργική, ενδοστοματική συσκευή φωτός που έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον αριθμό δυνητικά παθογόνων στοματικών βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες των ούλων και κακή αναπνοή.
Νέες εξελίξεις στη θεραπεία με βλαστοκύτταρα υπόσχονται αναγέννηση των δοντιών!
Αυτή τη στιγμή, οι ερευνητές που ασχολούνται με τα βλαστοκύτταρα βλέπουν ότι αυτή η μέθοδος θεραπείας είναι πολλά υποσχόμενη, και εναποθέτουν μεγάλη αξία στα δόντια – ειδικά στα νεογιλά – κυρίως για τον μεγάλο τους αριθμό καθώς και την ποσότητα των βλαστοκυττάρων που υπάρχουν σ’αυτά.
5 λόγοι που η στοματική υγεία πρέπει να γίνει η προτεραιότητα σου!
Αναρωτιέσαι ακόμα πώς θα βελτιώσεις τη ζωή σου μέσα στο 2018; Η απάντηση είναι: ξεκίνα από το στόμα σου. Η δέσμευση στη φροντίδα τςν υγείας του στόματος είναι ένα απλό βήμα που μπορείς να κάνεις ώστε να διασφαλίσεις πολλά περισσότερα από ένα λαμπερό χαμόγελό. Εδώ θα βρεις πέντε λόγους για τους οποίους η στοματική υγεία πρέπει να γίνει η προτεραιότητά σου.
Φεβρουάριος: Μήνας Ευαισθητοποίησης για την ασθένεια των ούλων!
Φέτος είναι η έκτη χρονιά που ο Φεβρουάριος ορίζεται ως Μήνας Ευαισθητοποίησης για την Ασθένεια των Ούλων στις Η.Π.Α.
Αρχίζει νέα επαναστάση στην οδοντιατρική φροντίδα!
Η επιστήμη έχει επιστρατεύσει όλα τα εργαλεία για την καταπολέμηση της οδοντικής τερηδόνας, από την οδοντόκρεμα με φθόριο έως τις προληπτικές εμφράξεις (sealants). Κι όμως, το 91% των ενηλίκων ηλικίας 20-64 ετών στην Αμερική υποφέρει από τη νόσο.
Μια καθυστέρηση στην οδοντιατρική επίσκεψη μπορεί τελικά να κοστίζει περισσότερο
Το κόστος της οδοντιατρικής επίσκεψης είναι μεγάλο για πολλούς ανθρώπους, σύμφωνα με τον Marko Vujicic, επικεφαλής οικονομολόγο και αντιπρόεδρο του Ινστιτούτου Πολιτικής για την Υγεία της Αμερικανικής Οδοντιατρικής Εταιρείας.